کرمان رصد

آخرين مطالب

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر اقتصادي

«دیتا، سنگر جدید دفاع ملی است» | روایت مهندس مرتضی بهرامی از نقش فناوری اطلاعات در جنگ اخیر
  بزرگنمايي:

کرمان رصد - آخرین خبر / به گزارش گروه علم‌و فناوری آخرین خبر، مهندس مرتضی بهرامی، معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران، با اشاره به تحولات فناورانه در جریان جنگ اخیر، تأکید کرد فناوری اطلاعات نه‌تنها یک ابزار ارتباطی، بلکه یکی از ستون‌های امنیت ملی و اقتصاد کشور در دوران بحران است.
به گزارش گروه علم‌و فناوری آخرین خبر، وی با اشاره به 22 تیرماه، روز ملی فناوری اطلاعات که با زادروز دانشمند بزرگ ایرانی، محمد بن موسی خوارزمی، همزمان شده، گفت:
«در سال 1404، این روز معنای تازه‌ای یافت. جنگ تحمیلی 12 روزه رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران، تنها یک جنگ نظامی نبود. این نبرد، عرصه‌ای از درگیری‌های پیچیده در جبهه‌های نظامی، سایبری، رسانه‌ای، اقتصادی و فناورانه بود. آن‌چه در این جنگ روشن شد، نقش بی‌بدیل فناوری اطلاعات و زیرساخت‌های ارتباطی در دفاع ملی، هماهنگی میدانی، پاسخ دقیق و مقتدرانه و نیز حفظ انسجام در سطح ملی بود، زیرا امنیت ملی امروز دیگر صرفاً به خاک و مرز محدود نیست؛ بلکه وابسته به دیتا، زیرساخت ارتباطی و استقلال فناورانه است.»
بهرامی افزود: «بی‌تردید، گرامیداشت 22 تیر، نه فقط یادآور پیشرفت فنی در خانواده بزرگ فاوا است بلکه نمادی از ایستادگی ملی برای حفظ استقلال اقتصادی در برابر تهدیدات بیرونی بود، زیرا بر همگان روشن شد فناوری اطلاعات در ایران نه‌تنها دوام آورد، بلکه با ایجاد قابلیت تحلیل سریع، مدیریت ریسک و فرماندهی بلادرنگ، ارزش‌آفرینی خود را دوچندان کرد. این قابلیت در میانه بحران، نقشی تعیین‌کننده در پاسخ قاطع و هوشمندانه ایران ایفا کرد.»
بازار
معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران در ادامه خاطرنشان کرد: «در شرایطی که کشور درگیر تهدیدات ترکیبی است، فناوری اطلاعات نقشی فراتر از یک ابزار ارتباطی ایفا می‌کند. IT به‌عنوان زیرساخت اساسی اقتصاد مقاومتی، در زمان بحران امکان پایداری خدمات، حفظ ارتباطات و تسهیل گردش داده و سرمایه را فراهم می‌سازد. در روزهای اخیر، ثبات شبکه‌های ارتباطی، سرعت عمل در برقراری خدمات برخی از بانک‌ها که هدف حملات سایبری بودند، حمل‌ونقل، انرژی و امداد، مرهون تاب‌آوری دیجیتال کشور بود. این زیرساخت نه‌تنها مانع فلج‌شدن اقتصاد شد، بلکه راهکارهایی برای ارتقای بهره‌وری در شرایط جنگی نیز فراهم ساخت.»
وی با تأکید بر نقش فناوری اطلاعات به‌عنوان سرمایه استراتژیک، افزود: «فناوری اطلاعات در جنگ، ابزار فرماندهی و هدایت است و در صلح، ابزار توسعه و رقابت اقتصادی. کشورهایی که امروز در نبرد فناورانه پیروز شوند، فردا در بازار جهانی برنده خواهند بود. این فرصت باید به‌درستی درک شود و با حمایت راهبردی از آن بهره‌برداری گردد. جنگ اخیر اثبات کرد که فناوری، صرفاً هزینه نیست، بلکه یک سرمایه استراتژیک است.»
مرتضی بهرامی ادامه داد: «فناوری اطلاعات، جنگ را صرفاً در بُعد نظامی نمی‌بیند. از میدان سایبری تا اقتصاد دیجیتال، از تحلیل کلان‌داده‌ها تا حملات سایبری پیش‌گیرانه، آینده در دستان آن‌هایی است که بتوانند از دیتا ثروت، امنیت و توسعه بسازند. این جنگ نشان داد که آینده، متعلق به ملتی است که علاوه بر بازو، از مغز و دانش هم بهره ببرد. جنگ‌ها می‌آیند و می‌روند، اما فناوری‌هایی که در دل بحران خلق می‌شوند، باقی می‌مانند. زنجیره تأمین دیجیتال، پلتفرم‌های تحلیلی، شبکه‌های فرماندهی و سیستم‌های هوشمند، همه می‌توانند در اقتصاد پس از جنگ نقش کلیدی ایفا کنند.»
وی با اشاره به زیرساخت‌های کلان‌داده و اقتصاد دیجیتال گفت: «به عبارتی این جنگ ثابت کرد که داده، سوخت اقتصاد دیجیتال است. شرکت‌های بزرگ جهانی، اقتصادشان را بر پایه داده‌ها بنا کرده‌اند و لازمه ایران قوی توسعه زیرساخت‌های کلان‌داده، هوش مصنوعی و پلتفرم‌های بومی است تا بخشی از درآمد ملی را از دل دیتا استخراج کند و این مسیر کلید خودکفایی اقتصادی در دنیای تحریم‌هاست.»
او با اشاره به لزوم تقویت زیرساخت‌ها تأکید کرد: «در جنگ فناوری، آن‌که زیرساخت ندارد، اقتصاد ندارد. یکی از درس‌های این جنگ آن است که زیرساخت دیجیتال، همان بستر حیات اقتصادی در قرن حاضر است. قطع ارتباطات، اختلال در تبادل اطلاعات یا نفوذ به سیستم‌های حیاتی، می‌تواند اقتصاد را زمین‌گیر کند. ایران با سرمایه‌گذاری در شبکه‌های بومی، فیبر نوری، پلتفرم‌های بومی و مراکز داده توانست از فروپاشی در امان بماند و حتی پاسخ هوشمندانه و بلادرنگ دهد.»وی افزود:
«در این میان، نقش زیرساخت‌های مخابراتی کشور به‌عنوان ستون فقرات ارتباطی و اطلاعاتی نظام، حیاتی و انکارناپذیر بود. شبکه سراسری مخابرات ایران، با بهره‌گیری از ظرفیت‌های پایدار فیبر نوری، مراکز سوئیچینگ پیشرفته و سامانه‌های مانیتورینگ بلادرنگ، توانست علی‌رغم فشارهای چندجانبه، سرویس‌دهی به سامانه‌های حیاتی کشور را تداوم بخشد.
هیچ سیستم اقتصادی، بانکی، نظامی یا امدادی بدون پشتیبانی از زیرساخت مخابراتی قادر به ادامه فعالیت مؤثر نیست. همچنین پایداری شبکه در مناطق حساس و تأمین ارتباط امن بین مراکز فرماندهی و پاسخ سریع، مرهون آمادگی فنی و رزمی شرکت مخابرات ایران و شرکای فناور آن بود. این تجربه بار دیگر نشان داد که توسعه زیرساخت‌های مخابراتی، صرفاً یک برنامه فنی یا اقتصادی نیست، بلکه یک الزام امنیت ملی است.»
بهرامی در ادامه گفت: «امنیت دیجیتال و اقتصاد دیجیتال؛ دو ستون توسعه در عصر تهدید هستند. جنگ‌های آینده سایبری هستند و اقتصادهای آینده دیجیتال. تنها کشورهایی می‌توانند توسعه پایدار داشته باشند که هر دو ستون را تقویت کنند. به عبارتی امنیت دیجیتال برای حفظ استقلال و اقتصاد دیجیتال برای خلق ثروت است. ایران در جنگ اخیر نشان داد که این دو مسیر را هم‌زمان و هوشمندانه دنبال می‌کند.»
وی همچنین تأکید کرد: «در میدان تهدیدات سایبری و اطلاعاتی، امنیت دیجیتال نه‌تنها نقش یک سپر دفاعی، بلکه نقشی تهاجمی در حفظ منافع ملی ایفا می‌کند. با اتکا به پلتفرم‌های بومی، پروتکل‌های رمزنگاری داخلی و شبکه‌های امن ملی، ایران موفق شد سامانه‌های حیاتی خود را از آسیب حفظ کرده و حملات پیچیده دشمن را خنثی کند. از سوی دیگر، اقتصاد دیجیتال ایران در دوران جنگ نه تنها متوقف نشد، بلکه با شتابی بیشتر به مسیر خود ادامه داد.»
بهرامی با اشاره به عملکرد استراتژیک مخابرات ایران گفت: «در جنگ اخیر، مخابرات ایران نقشی حیاتی، هوشمندانه و استراتژیک ایفا کرد. حفظ پایداری شبکه‌های ارتباطی، حمایت فراگیر از مردم در قالب ارائه بسته‌های رایگان اینترنت و مکالمه و همچنین تبادل امن داده‌ها از طریق بسترهای بومی، از شاهکارهای این حوزه بود. در شرایطی که دشمن به دنبال قطع زنجیره ارتباطی کشور بود، زیرساخت‌های پایدار و بومی‌شده مخابراتی، سپر فناورانه ایران شدند.»
معاون فناوری اطلاعات شرکت مخابرات ایران اضافه کرد: «نقش مخابرات تنها در ارسال سیگنال و دیتا خلاصه نشد. الگوریتم‌های پردازش تصویر، داده‌کاوی بلادرنگ، موقعیت‌یابی پیشرفته و تحلیل رفتارهای دشمن بر بستر داده‌های شبکه، به تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری سریع کمک شایانی کرد. این نشان می‌دهد که مخابرات امروز، تلفیقی از آنتن‌های پایدار و الگوریتم‌های هوشمند است.»
بهرامی در پایان گفت: «در این مسیر پرافتخار، جمعی از متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، مهندسان زیرساخت، فرماندهان نظامی، دانشمندان جهادی و مردم بی‌دفاع، جان خود را در راه عزت ایران فدا کردند. خون پاک این شهدا، از سنگر دانش تا میدان نبرد، نشانه‌ای روشن است از پیوند ایمان و تخصص، و یادآور آن است که پیشرفت فناورانه کشور، بر شانه‌های غیرت، ایثار و مجاهدت بنا شده است. گرامی می‌داریم نام و یاد آنان را که در راه استقلال دیجیتال، امنیت ملی و سرافرازی این سرزمین، جانفشانی کردند و عهد می‌بندیم که این مسیر را با بصیرت، امید و عزم ملی ادامه دهیم.»
وی همچنین در جمع‌بندی خود تصریح کرد: «به زعم اینجانب، در بطن همه تحولات، آن‌چه بیش از همه روشن شد، جایگاه تعیین‌کننده همبستگی ملی و اطاعت از رهبری هوشمندانه امام خامنه‌ای بود. در روزهایی که دشمن می‌کوشید تصویر ایران را در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی تضعیف کند، آن‌چه معادلات را برهم زد، وحدت مردم ایران حول ایران عزیز بود. این وحدت، نه فقط در جبهه‌های نبرد فیزیکی، بلکه در نبرد فناورانه و رسانه‌ای نیز ظهور یافت؛ جایی که ملت، دولت، نهادهای تخصصی و جوانان متخصص ایرانی در کنار هم ایستادند.»

لینک کوتاه:
https://www.kermanrasad.ir/Fa/News/735330/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دوران تازه انتقام پوتین فرارسیده است؟

چرا ایران اقدام به هدف قرار دادن موسسه وایزمن کرد؟

خاورمیانه با پ‌ک‌ک جدید به کدام سو می‌رود؟

مرز واقعی‌تر از این حرف‌هاست

تندروها دیپلماسی را پرهزینه کرده‌اند

خولیو ولاسکو تقدیم می‌کند: 11 بازی، 11 برد!

ترانه «آی ستاره» با صدای حامیم

رشد قلب، کبد و ریه مینیاتوری با رگ‌های خونی واقعی در آزمایشگاه

تایید علمی یک باور قدیمی: خوردن پنیر ممکن است موجب کابوس دیدن شود

دو فشار بازار رمزارز به قیمت ارز و سکه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه یکشنبه 22 تیر 1404

فقط یک بازیکن ایران مقابل لهستان بازی نکرد!

کاش دو بازی دوستانه با لهستان انجام می‌دادیم

خانزاده: این سخت‌ترین بازی ایران در هفته سوم است

قدردانی ازحضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

پرچم مقدس ایران اسلامی، همواره بر فراز و در اهتزاز

دیدار با خانواده شهیدان حمله تروریستی اسرائیل در کرمان

نقره‌داغ شکدم

تندروها یا فریب جنگ روانی دشمن را خورده‌اند یا نیروهای این جنگ هستند

تصویری روشن از «آینشتاین»

28 شهید تجاوز صهیونیستی در گیلان تشییع و تدفین شدند

عیادت و پیگیری مشکلات خانواده شهدای حملات تروریستی در سفر دو روزه معاون توسعه مدیریت و منابع بنیاد شهید و امور ایثارگران به مازندران

دستگیری سارق سابقه‌دار طلا در بم

حجاب و عفاف؛ نمادکرامت وعزت

تحلیل تجارت نیوز از شاخص فلاکت کشور

تجلیل ازقهرمانان فوتسال ناشنوایان جهان در کرمان

قدردانی حضور مقتدرانه مردم در مواجهه با جنگ تحمیلی اسرائیل

ما هم بنده خدا هستیم

پیام واشنگتن برای متحدان و دشمنان

بارش سیل آسای درجنوب کرمان

پیگیری اجرای طرح‌های راهسازی در شهربابک ورفسنجان

گونه کمیاب گربه پالاس در جیرفت مشاهده شد

دستور معاون اول رئیس جمهور برای اصلاح نرخ پروازهای اربعین

جزئیات انتشار عرضه اوراق تبعی در بورس تهران

گزارش شورای جهانی طلا درباره پایان احتمالی روزهای درخشان طلا

کاپیتان دوم آبی‌ها تمدید کرد؛ روزبه چشمی در استقلال ماندنی شد

رونمایی سریع و رسمی از جانشین اسفندیار

شنونده آهنگ احساسی «بارونمون نشه» از آرش AP باشید

بین سطور کاترین شکدم

پیشنهادهای «صادق زیباکلام» به حاکمیت

کواکبیان‌ها را از تاکسی پیاده کنید!

داروهای کاهش وزن دشمن سرطان‌های مرتبط با چاقی

آیا امکان بازیابی خاطرات مغز انسان پس از مرگ وجود دارد؟

ادامه روند کاهش قیمت انواع سکه؛ دلار در کانال 87 هزارتومان ماند

لیگ ملت‌ها؛ هلند ناامید نمی‌شود

ترکیب گیج‌کننده پیاتزا برای تقابل با لهستان

آماده سازی نسل Z با اعزام به این مسابقات

ضربه بر پیکر تروریسم رسانه‌ای

معادله قدرت و استراتژی بقا

مذاکره یا نبرد دیپلماتیک؟